Przedszkole im.Juliana Tuwima w Opolu
 

 

W naszym przedszkolu dzieci mają zapewnione smaczne, zdrowe i urozmaicone posiłki. Potrawy przygotowywane przez naszą kuchnię są zgodne z normami żywieniowymi, dostosowane do upodobań dzieci oraz kolorowo i estetycznie podawane. Rodzice, na bieżąco, mają wgląd do aktualnego jadłospisu. W czasie posiłków dzieci jedzą ile chcą. Posiłki nie są limitowane. Wychowawcy zachęcają dzieci do kosztowania dań, ale nie zmuszają do jedzenia. W czasie wspólnie spędzonych przy jedzeniu chwil dbamy o przekazanie zasad kulturalnego zachowania się przy stole oraz umiejętności posługiwania się sztućcami. 

Zapewniamy cztery posiłki dziennie:

  • śniadanie – 8.30
  • II śniadanie – 10.30
  • zupa – 11.30
  • II danie – 14.00

 

Jadłospis

29 czerwiec  -  3 lipiec 2020 r.

 

Śniadanie

II Śniadanie

Zupa

II Danie

Poniedziałek

29.06. 

Pasta z makreli z białym serem i ogórkiem kiszonym, chleb pszenno-żytni, masło, herbata owocowa.

/1,4,7/ 

 Kisiel owocowy z tartym jabłkiem.

 

Krupnik z kaszą jęczmienną,   ziemniakami i mięsem. 

/6,7/

 Makaron z sosem szpinakowym, jajko sadzone, kompot owocowy.

/1,3,7/

Wtorek 

30.06.

 

  Dżem owocowy, chleb pszenno-żytni, papryka do schrupania, masło, kakao. 

/1,3,7/

Arbuz.

 

 Żurek z ziemniakami i jajkiem, zabielany.

/7,9/

 Pulpety drobiowe w sosie koperkowym, ryż gotowany, sałatka z buraczków, kompot owocowy.

/4,9/

Środa

 1.07.

Kabanosy drobiowe, chleb wiejski, masło, ogórek zielony, masło, herbata owocowa.

/1,3,7/ 

 

Arbuz.

 

 

 

Fasolowa na wywarze mięsnym z ziemniakami.

 /1,6,9,11/

 Kotlet z jajka, ziemniaki, sałata ze śmietaną, kompot owocowy.

/1,7,9/

 

Czwartek

2.07.  

 Pasta brokułowa z żółtym serem, chleb pszenno-żytni, masło, herbata owocowa.

/1,3,7/

Jabłka.

Jarzynowa z zacierką.

/1,7/ 

 Gulasz wieprzowy, kasza pęczak, surówka z młodej kapusty, kompot owocowy. 

/1,7/

Piątek

3.07.

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, chleb pszenno-żytni, masło, kawa inka na mleku.

/1,7,3/   

 

Jabłka.

  

Rosół z makaronem i natką pietruszki.

/1,6,9/ 

Dorsz zapiekany w ziołach, ziemniaki pure, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i cebulą, kompot owocowy.

/1,3,4/ 


WSZYSTKIE NAPOJE SŁODZONE SĄ NATURALNYM MIODEM PSZCZELIM.

NIEOGRANICZONY DOSTĘP DO WODY ŹRÓDLANEJ Z DYSTRYBUTORÓW

W NAWIASACH PODANE SĄ ALERGENY

 
Używamy cookies w celu prowadzenia anonimowych statystyk oraz w celu prawidłowego działania strony. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia w twojej przeglądarce. Zrozumiałem. Nie pokazuj więcej tej informacji.